Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
23.05.2018.
11:53 > 12:08
Rukovodstva Kliničkog centra Vojvodine, Medicinskog fakulteta i Pokrajine sastala su se povodom višemesečnih sukoba i neslaganja u vezi sa sporazumom o obavljanju prakse na KCV, a koja je zbog pomenutih nesuglasica bila obustavljena.
  • Alo

    25.05.2018 15:42
    Naplatite školarinu od studenata, pa platite KCV, ionako se školuju da odu u inostranstvo.
    Budžetske pare i pare RFZO koje pacijenti uplaćuju iskoristite za lečenje i lekove.
  • Pacijenti

    25.05.2018 10:27
    Zašto bi nas uopšte zanimalo da li su se jedne te iste osobe tj prof. dr. koji istovremeno rade i u KCV i na MF same sa sobom dogovorilie oko trošenja budžetskih para i para RFZO od obaveznih doprinosa za zdravstvo?
    Mi se već masovno lečimo u inostranstvu .
    Prodajemo imovinu, skupljamo pare putem SMS i humanitarne pomoći svake vrste i masovno bežimo u inostranstvo, ako hoćemo da budemo lečeni.
    Pacijent je tema samo kada treba da mu se naplate obavezni doprinosi za zdravstvo. Od tih para 60% sume potroši se na plate, edukacije, seminare, kongrese i specijalizacije lekara i zdravstvenih radnika, a za naše lečenje nema...ni termina u rokovima ni lekova na pozitivnoj listi.
  • VladaN

    24.05.2018 20:24
    Uprava fakulteta...
    ...ne sme da dozvoli ovo SNS nasilje. Kakvi Slankamenci a pogotovu Gojkovici. Ko je taj?
  • Salamander

    24.05.2018 12:19
    A KCV koji se skolovao na Medicinskom fakultetu i koji dopunjuje svoju platu kao trecinac tamo i koristi projekte fakulteta kao jos jednu dopunu nema nikakva prava da trazi da se naplacuje studentima praksa. I ako se naplati,gde ce ici budzetom ta kolicina novca. Mozda na obnovu KCV koji naspram fakulteta izgleda kao arheolosko nalaziste. Ili ne daj boze za pacijente.
  • petruci gojkomenac

    24.05.2018 00:10
    hipokrar
    konacno da se neko seti da se naplati vazdusarina za neodrzane vezbe, taksa za odvodnjavanje i porez na luksuz studentskog boravka u kazamatu KCV
  • Analiticar

    23.05.2018 16:35
    Analiza
    Bravo za Portal 021,zajedno menjamo svet na bolje
  • jaca

    23.05.2018 13:17
    igra se nastavlja
    Dakle igra se nastavlja i dalje! Prof Slankamenac jako dobro zna da nema zakonske osnove za to što traži od Medicinskog fakulteta, jer niti jedan fakultet u Srbiji ne plaća svojoj bazi za usluge edukacije studenata i specijalizanata. Uostalom to dobro zna i dr Gojković i dr Milošević, ali u svetlu partije, bitno je ustalasati javnost raznim neistinama. U pozadi svega je i dalje izbor dekana koji je opstruiran od strane aktuelne vlasti. Profesori imaju sreću da mogu da biraju svog direktora-dekana i birali su i jasno rekli koga neće, a mi ostali koji nemamo tu sreću da biramo trpimo one koje su nam nametnuti od strane politike. Ne dajte se profesori medicinskog fakulteta i pokažite budućim doktorima da pravda ipak postoji i da se za nju vredi boriti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna